Nils-Peter

"Humoren er det,
der ligger tættest på alvoren"
Søren Kierkegaard

Tre solide drengerøve i Toldboden

Plakat & indbydelse Toldboden 2011.jpg
05-02-2011

Mødet mellem de tre

Steffen Anker flyttede med sin kone til Kerteminde i 1993. Hun startede på håndarbejdsseminaret og han på højskolen. Her møder Steffen og Martin Nybo Jensen hinanden. Martin går på keramiklinien og Steffen på billedlinien. Martin høster på alle niveauer under sit højskoleophold, idet han både løber ind i kærligheden og leret. Han bliver grebet af materialet og af højskolens legendariske keramikmester Thorkild Lund. Steffen Anker som i forvejen har arbejdet med leret, etablerer snart både atelier og keramikværksted i Kerteminde og er meget udstillingsaktiv på Fyn i de kommende år. Han er initiativtager til opstarten af galleri KIK og involverer sig tillige i teaterforeningen KAT, hvor han bl.a. møder bedemand og entertainer Nils-Peter Holm. Nils-Peter Holm er kunstelsker og introducerer Steffen Anker for Odense-maleren Morten Abild Christensen. Det bliver til et inspirerende kunstnerisk og menneskeligt møde.I de senere år har Morten Abild Christensen foruden sin malerkunst, kastet sig ud i dekorering af store vaser og krukker, og af den vej møder han Martin Nybo Jensen som hjælper Morten med den faglige del i fremstillingen af de flotte krukker. 

Forbindelsen mellem de tre drengerøve er således etableret og hvad er mere naturligt end en fælles udstilling i Toldboden i Kerteminde fra den 5. - 27. februar.

Anker Steffen bor i dag på Bornholm og arbejder både som maler og keramikker. Det maleriske udtryk er forankret i den Bornholmske natur med mange farvelag i et naturabstrakt udtryk og alligevel med en naturalistisk genkendelse. Keramikken favner skåle og vaser i stramme former og i den senere tid er han begyndt at arbejde med skulpturer. Steffen udstiller hver sommer fra sit Galleri Anker i Sandvig. 

Morten Abild Christensen bor og har atelier i Odense. Han er en etableret maler med et stort og farverigt udtryk. Han forstår at eksponere stærke følelser over på lærredet og med en dybde hvor de store kræfter kæmper om de mørke og lyse farver. Som beskuer føler man sig hensat, og mærker at Morten rækker ud efter et åndeligt rum i sine malerier.

Martin Nybo Jensen er uddannet kunsthåndværker og keramiker og bosiddende i Nykøbing Sjælland hvor han sammen med sin kone har etableret værksted, atelier og galleriet Muld plus guld. Martin er kendt for sine meget store krukker, fade og vaser som han dekorerer med voldsomme farverige strøg. Der hænger en følsom og til tiden naiv energi i hans strøg. Man fornemmer Cobra-energien og Martins former og udtryk spænder fra det grove maskuline til det finurlige og feminine. Martin er tilknyttet Galleri Rasmus og har udstillet i mange gallerier og kunstforeningen rundt om i landet. Han skaber alle sine store keramiske værket på værkstedet i Nykøbing, men rejser af og til ned til et keramisk værksted Thailand for at hente ny inspiration i varmen.

Livsglæde.dk ved Nils-Peter Holm, Møllevej 26 C, 5300 Kerteminde, Tlf.: 4037 1881, E-mail:npholms@gmail.com

Pot8oz